ZAKLJUČCI SRT-a S 13. SASTANKA LICE I NALIČJE VRHUNSKOG SPORTA

• ZAKLJUČCI SRT-a S 13. SASTANKA LICE I NALIČJE VRHUNSKOG SPORTA
    11. lipanj 2019

Na sastanku SRT-a "Lice i naličje vrhunskog sporta", članovi SRT-a g. Kraljević, g. Glavaš i gđa. Kovač te pridruženi članovi SRT-a g. Paškvalin i g. Janković ugostili su istaknutog sportskog novinara s velikim znanjem i dugogodišnjim sportskim iskustvom, dobitnika mnogih nagrada za predani rad u sportskom novinarstvu g. Antona Samovojsku. Sastanku se pridružio i upravitelj zaklade DSVR g. Šafranić. Govorilo se o tematici SRT-a - "Lice i naličje vrhunskog sporta", te se razmatralo o zajedničkim prijedlozima s kojima bi se senzibilizirala javnost, institucije i društvo općenito na sve aktualniju temu - "Kvalitetna i adekvatna zdravstvena zaštita sportaša od najmlađe dobi". Nadamo se kako će prijedlozi od strane DSVR-a i podrška od g. Samovojske - (intencija DSVR-a je da se propišu zdravstveni pregledi za sportaše po dobi i sportu te da se isto regulira Zakonom o sportu i podzakonskim aktima) polučiti u skorije vrijeme pozitivnim učincima.
    U nadolazećem razdoblju u planu je sastanak sa Središnjim državnim uredom za šport kako bi otvorili predmetnu temu u instituciji koja može uveliko doprinijeti u realizaciji našeg prijedloga. Potrebno je čuti mišljenje struke i stručnih osoba nadležne sportske institucije kako bi se prijedlog DSVR-a na najkvalitetniji način prezentirao u javnosti te u konačnici i realizirao na dobrobit sportaša i sustava sporta na nacionalnoj razini.
    Zdravstvena zaštita djece i mladih koji se tek uključuju u organizirani oblik tjelesne aktivnosti ili u jedan od sportova te sportaša koji su već aktivno uključeni u sustav natjecanja podigla bi se na višu razinu, a sve na dobrobit dugotrajnog, sigurnog, kvalitetnog i vrhunskog bavljenja sportom.
    Stalno radno tijelo "Lice i naličje vrhunskog sporta" kontinuirano okuplja eminentna imena iz domene zdravstva, kineziologije, novinarstva, prava, a sve kako bi se do sada već realizirana tematika podigla na višu razinu.
    Hvala g. Samovojski što je svoje iskustvo i veliko znanje podijelio s nama, te što se priključio s idejama, ali i u rad SRT-a.

Stručna tajnica DSVR
     Eleonora Kovač, mag. cin.