Gradolnačelnik primio predstavnike i članove društva

  • Gradolnačelnik primio predstavnike i članove društva
    DSVR 10. studeni 2014 13049

    Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas predstavnike i članove Uprave Društva sportaša veterana i rekreativaca koje je predvodio predsjednik Uprave, prof.dr.sc. Ivan Mijatović, a u sastavu: Vlado Lisjak, Erna Havelka, Nikola Plećaš, Željko Mavrović, Nikola Dragaš, Dario Šimić, Vjekoslav Šafranić i Jovica Paliković, te članovi Uprave: prof.dr.sc. Hrvoje Sertić, prof. Neven Šavora i prof. Damir Došen.

    Sastanak je organiziran na zamolbu vodstva Društva čije vodstvo je željelo gradonačelnika Bandića prvoga upoznati sa svojim radom, ciljevima i programima u čemu su, potpisom na pristupnicu za članstvo, dobili njegovu punu podršku. Dogovoreno je da će Društvo i Grad Zagreb biti suosnivači Zaklade za pomoć sportašima u potrebi, kojih ima, a koji nakon što se ugase svjetla pobjeda i trijumfa ostanu u trajnoj sjeni, bez sredstava za život, lijekova i prijeko potrebne pomoći.

    Udruga, čulo se, broji više od 100 članova, a njen Savjet čini 30 članova, vrhunskih sportaša s ukupno više od 200 olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Riječ je o poznatim imenima, entuzijastima koji su se okupili s ciljem promoviranja sporta kroz cijeli život, povezivanja sa srodnim udrugama drugih zemalja u borbi protiv devijacija u sportu, protiv droge, nacionalizma i svih drugih oblika diskriminacije. Rade na povezivanju sportaša veterana i rekreativaca kao moralnih vertikala na širenju ideje Sport kroz cijeli život, a s ciljem razvoja post turističke sezone pripremaju i projekt Zagreb i Hrvatska kao svjetski rekreacioni centri. Uspostavili su suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, s Kineziološkim fakultetom, Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom i Olimpijskim odborom.
    Uz gradonačelnika sastanku su prisustvovali i njegovi suradnici, proslavljeni sportaši Đurđica Fočić i Boško Lozica.