SPORTSKO - EDUKATIVNI KAMP ODABERI SPORT S VRHUNSKIM SPORTAŠIMA, OD 24. DO 28. LIPNJA 2024., OŠ RAPSKA

  • SPORTSKO - EDUKATIVNI KAMP ODABERI SPORT S VRHUNSKIM SPORTAŠIMA, OD 24. DO 28. LIPNJA 2024., OŠ RAPSKA
    21. lipanj 2024

    U organizaciji Društva sportaša veterana i rekreativaca (DSVR) i u partnerstvu s OŠ Rapska održat će se Sportsko-edukativni kamp "Odaberi sport s vrhunskim sportašima" od 24. do 28. lipnja 2024. u OŠ Rapska. Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda. 
    - Osnovni cilj ovog programa je uključiti što veći broj djevojčica i dječaka od 1. do 4. razreda OŠ u program, osobito djece koja se ne bave sportom, koja imaju problema s pretilošću, socijalizacijom, djeca koja su prošla jedan oblik vršnjačkog nasilja, djeca koja su se prestala prerano baviti sportom zbog ne dovoljne zainteresiranosti, ne mogućnosti plaćanja članarine u sportskim klubovima ili zbog utjecaja pandemije COVID-19 koja ih je navela na prestanak bavljenja sportom ili jednim oblikom organizirane tjelesne aktivnosti.
    - Program je besplatnog karaktera.
    - Provode ga bivši vrhunski sportaši i sportašice koje imaju stručnu spremu u skladu sa Zakonom o sportu.
    Nositeljica programa:
    - Eleonora Kovač, mag. cin. ima više od 25 godina radnog iskustava u provedbi takvih i sličnih programa. Nositeljica je i autorica programa za djecu pod nazivom "Sportsko - edukativni kamp za djecu od 6 do 12 godina za vrijeme ljetnih školskih praznika", 2012. Provela je i realizirala više ovakvih programa na najvišoj stručnoj razini diljem Republike Hrvatske. Kontinuirano putem ovakvih programa utječe na povećanje broja djece koja se uključuju u sportske aktivnosti na dobrobit njihovog psihofizičkog i zdravstvenog statusa. U programu sudjeluje u radu sportskog, edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.00 do 15.00 sati.
    Voditelji programa:
    - Klaudija Bubalo, mag. cin. ima više od 30 godina radnog iskustva u radu s djecom i provedbi takvih i sličnih programa, radi u OŠ Rapska u sklopu programa "Vikendom u školske dvorane", bivša je vrhunska sportašica i reprezentativka iz rukometa. Dobitnica je mnogih nagrada u sportu za postignute sportske rezultate i značajan doprinos u sportu. Po završetku sportske karijere involvirana je u rad u sustavu obrazovanja i sustavu sporta te je upoznata s problematikom djece i mladih od 6 do 18 godina. Radom u ovakvim programima svojim znanjem i iskustvom doprinosi u poboljšanju psihofizičkog i zdravstvenog statusa svakog djeteta te doprinosi uključivanju što većeg broja djece u sportske aktivnosti. Provodit će sportski program - rukomet, a involvirana je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.00 do 15.00 sati.
    - Marija Anzulović, bacc. cin. ima više od 30 godina radnog iskustva u radu s djecom, trenerica je selekcija mlađih uzrasnih kategorija u odbojci, bivša je vrhunska sportašica iz odbojke, reprezentativka i olimpijka. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada u sportu za postignute sportske rezultate i značajan doprinos u sportu. Danas, obnaša funkciju predsjednice Društva sportaša veterana i rekreativaca. Provodit će sportski program - odbojku, a involvirana je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.30 do 14.00 sati.
    - Branka Batinić, dipl. eoc., ITTF licenc, bivša je vrhunska sportašica i reprezentativka iz stolnog tenisa, sportska legenda. Posjeduje ITTF licencu te licencu HSTS. Ima više od 40 godina radnog iskustva u takvim i sličnim programima, a koje provodi na području Republike Hrvatske i u Europi (Švedska, Njemačka, Norveška). Licencirani je predavač. Danas je aktivna promotorica stolnog tenisa u nas i svijetu koja se natječe na veteranskim svjetskim i europskim natjecanjima na kojima osvaja zlatna odličja. Izniman je motivator djece za uključivanje i ostanak iste u sportu. Provodit će sportski program - stolni tenis, a involvirana je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.30 do 14.00 sati.
    - Robert Grdović, mag. cin. ima više od 25 godina radnog iskustva u radu s djecom u takvim i sličnim programima, profesor je TZK u osnovnoj školi te bivši reprezentativac u malom nogometu. Dobitnik je prestižnih nagrada za doprinose u sportu. Provodit će sportski program - nogomet, a involviran je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.30 do 14.00 sati.
    - Ana-Marija Bujas Čelan, bacc. cin. ima više od 15 godina radnog iskustva u radu s djecom u takvim i sličnim programima. Bivša je vrhunska sportašica iz karatea te dobitnica mnogih nagrada za postignute vrhunske sportske rezultate i doprinos u sportu. Provodit će sportski program - karatea, a involvirana je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.30 do 14.00 sati.
    - Tatjana Škudar Jacović, mag. cin. ima 25 godina radnog iskustva u radu s djecom u takvim i sličnim programima, trenerica je selekcija mlađe dobnih uzrasta u košarci te postiže zavidne rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Provodit će sportski program - košarku, a involvirana je u rad i ostalih sportova kao i u rad edukativnog i kreativnog djela programa svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 08.45 do 14.00 sati.

    Plan i program sastoji se od 3 djela:
    I. dio - Sportski program - nogomet, rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis i karate provodit će se svakodnevno
    od 9.00 do 11.00 i od 12.15 do 14.00
    II. dio - Edukativni program ili edukativne radionice uključuju teme od iznimnog značaja za djecu u dobi od 6
    do 12 godina i provodit će se svakodnevno od 11.20. do 12.00
    III. dio - Kreativna radionica ili kreativno izražavanje djece o provodit će se od 11.00. do 11.20

    Teme u edukativnom dijelu programa su sljedeće:
    1. "Motivacijom do ostanka i uspjeha u sportu" - predavač: Tomislav Paškvalin, dvostruki olimpijski pobjednik, sportska vaterpolska legenda
    2. "Fair play u sportu" - predavačica: Klaudija Bubalo, posjeduje veliko iskustvo u provedbi ovakvih programa, a o predmetnoj temi govorit će sa stajališta bivše vrhunske sportašice, ali i danas prof. kineziologije koja radi u Osnovnoj školi Rapska
    3. "Zdrava prehrana bitan čimbenik u razvoju djeteta i mladog sportaša" - predavačica: Mimi Vurdelja, mag. nutricionizma, voditeljica odjela u Hrvatskom olimpijskom odboru
    4. "Sport je moj život" - predavačica: Anđela Mužinić Vincetić, vrhunska parasportašica, osvajačica brojnih odličja na najvišim razinama natjecanja i Mirela Šikoronja, vrhunska trenerica Anđele Mužinić i brojnih parasportaša koji ostvaruju medalje na SP, EP i OI
    5. "Sportom protiv agresije i životnih predrasuda" - predavač: Boris Balent, sportski psiholog

    DSVR