ČESTITAMO TOMISLAVU PAŠKVALINU NA IMENOVANJU ZA POVJERENIKA PREDSJEDNIKA RH ZA SPORT

  • ČESTITAMO TOMISLAVU PAŠKVALINU NA IMENOVANJU ZA POVJERENIKA PREDSJEDNIKA RH ZA SPORT
    01. lipanj 2024

    Tomislav Paškvalin jedan je od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista koji je s reprezentacijom bivše države osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, u Los Angelesu 1984. i Seoulu 1988., svjetski je prvak iz Madrida 1986., pobjednik Svjetskog kupa 1987., viceprvak Europe 1985. i 1987. te osvajač zlatnog odličja na Mediteranskim igrama 1983.
    Dobitnik je brojnih pojedinačnih nagrada. Najznačajnija među njima je godišnja Državna nagrada za sport "Franjo Bučar", koju je dobio 2007.
    Nakon igračke karijere, ostao je u aktivan u dionik u sustavu hrvatskog sporta. U srpnju 2014. imenovan je pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske zaduženim za Upravu za sport. Bio je ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj športa pri Zagrebačkom športskom savezu, što je uključivalo pripremu analitičkih studija potrebnih za izradu strateških dokumenata iz djelatnosti sporta na razini grada Zagreba. Obnašao je i dužnost direktora Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Tomislav Paškvalin je trenutačno potpredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca, član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora te dopredsjednik Društva sportaša veterana i rekreativaca.

    Čestitamo dopredsjedniku DSVR-a na imenovanju za povjerenika Predsjednika Republike Hrvatske za sport.

    DSVR