BIOGRAFIJE - Aleksandra Szekely

 • Aleksandra Szekely
  ime i prezime: Aleksandra Szekely
  datum rođenja: 28. veljača 1946.
  mjesto rođenja: Zagreb
  sport: rekreacija

  • Aleksandra Szekely rođena u Zagrebu 1946. Osnovno i gimnazijsko školovanje pohađala je u Zagrebu gdje je i diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalistica  je SPORTSKE MEDICINE. Radila je u Sportskoj ambulanti Grada Zagreba 20-ak godina (od 1976. do 1993.), a potom 1993. godine otvara i privatnu specijalističku ordinaciju.
  • Više od 30 godina radnog staža brinula je o sportašicama i sportašima svih dobnih kategorija kroz 70-ak sportova iz više od 800-tinjak sportskih klubova Grada Zagreba. Upoznata je sa zdravstvenom problematikom vrhunskih sportaša te je sudjelovala u prevencijama istih.
  • Uz rad u ordinaciji bila je angažirana na međunarodnim sportskim natjecanjima kao liječnik u centralnoj zdravstvenoj službi, gdje stječe veliko iskustvo o zdravstvenom problemima vrhunskih sportaša iz raznih sportova iz cijelog svijeta.
  Danas, djeluje preko udruge Izvor-klub prirodnog zdravlja i Društva sportaša veterana i rekreativaca. Bavi se problemima očuvanja i unaprjeđenja zdravlja prvenstveno pomoću pravilne prehrane i fizičke aktivnosti, kao i oporavkom i prevencijom neželjenih posljedica treninga kod sportaša.
  Involvirana je u stručne konferencije gdje svojim znanjem i iskustvom može u svakom slučaju preventivno i edukativno doprinijeti u poboljšanju razvoja sustava sporta u zdravstvenom, ali i komercijalnom segmenta koji je zastupljen sve više u sportu.