• U Hrvatskom saboru održana je svečana dodjela državnih nagrada za sport
    27. studeni 2023

U Hrvatskom saboru održana je svečana dodjela državnih nagrada za sport "Franjo Bučar" za 2023. godinu, na kojoj su nagrade za životno djelo dobili Nikola Pilić, Slavko Trninić i Damir Šolman (posthumno).

Dobitnici godišnje Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2023. pripale su Josipu Šojatu, Ivici Jeliću, Josipu Reiću, Korneliji Kvesić, Tigranu Goričkom, Zlatku Žagmešteru, Ivanu Katanušiću, Josipu Vrliću,Mladenu Drnasinu, Damiru Poliću, Iliji Matijeviću i Veslačkom klubu Krka Šibenik.
    Nagrade su laureatima uručili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Posebne čestitke upućujemo uvaženim članovima DSVR Ivici Jeliću i Zlatku Žagmešteru zbog iznimnog doprinosa u stvaranju vrhunskih sportskih rezultata u sportovima: odbojka i rukomet. Ponosni smo na njihove sportske rezultate, a koje su ostvarili kao vrhunski sportaši i treneri na nacionalnom i međunarodnom nivou. Iskrene čestitke upućujemo obiteljima Jelić i Žagmešter.

Ispred DSVR-a svečanost su uveličali predsjednica DSVR Marija Anzulović, dopredsjednica Klaudija Bubalo i dopredsjednik Tomislav Paškvalin.