PRIOPĆENJE DSVR

  • PRIOPĆENJE DSVR
    08. kolovoz 2023

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca najoštrije osuđuje navijačko nasilje u Ateni koje se dogodilo uoči nogometne utakmice Lige prvaka između AEK-a i GNK Dinama te izražava sućut obitelji grčkog mladića preminulog u navijačkim neredima.

    Sport predstavlja zdravi način življenja, a iznad svega fair play u svim segmentima sportskog natjecanja i sportskog navijanja, stoga DSVR smatra kako ovakvom nasilju nema mjesta u sportu, osobito nasilju ovakvih razmjera koje ugrožava ljudske živote, funkcioniranje klubova, ali i sustava sporta jedne države u cjelini.

    Ovim putem nanijeta je velika šteta reputaciji zagrebačkog i hrvatskog sporta te svim sportašicama i sportašima kao i sportskim udrugama koje se zalažu za nultu toleranciju prema nasilju u sportu, rasizmu, ksenofobiji, homofobiji te protiv svih vrsta i svakog oblika diskriminacije.

    DSVR je udruga čiji su članovi bivši vrhunski sportaši, eminentna sportska imena iz preko 30-ak sportova, rekreativci i sportski djelatnici koji se kroz aktivnosti Udruge zalažu i bore protiv svih oblika nasilja koja bi mogla našteti zagrebačkom i hrvatskom sportu, a sve s ciljem unapređenja kulture sportskog ponašanja navijača na i izvan sportskih terena, a što je u skladu i s člancima 7. i 8. Statuta DSVR.

    DSVR