OBILJEŽENA PETA OBLJETNICA SMRTI HRVATSKOG SPORTSKOG VELIKANA DRAGUTINA ŠURBEKA

  • OBILJEŽENA PETA OBLJETNICA SMRTI HRVATSKOG SPORTSKOG VELIKANA DRAGUTINA ŠURBEKA
    11. srpanj 2023

    Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu Dragutina Šurbeka u utorak, 11. srpnja 2023. obilježena je peta obljetnica smrti našeg najboljeg stolnotenisača i jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

    Obilježavanju pete obljetnice u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj nazočili su predsjednica Društva sportaša veterana i rekreativaca Klaudija Bubalo, dopredsjednik DSVR Neven Šavora (direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe pri HOO-u), članica Upravnog odbora Zaklade DSVR Danira Bilić (ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja i predsjednica Nacionalnog vijeća za sport), predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić, glavni tajnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Goran Radanović, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić (član Savjeta DSVR), predsjednik Stolnoteniskog saveza Zagreba Mario Dokmanić, Jura Ozmec (SPTV), ostali članovi DSVR Nikola Dragaš, Zdravko Pekeč, Zdravko Gjurek, Anđelko Vučenik te stručna tajnica DSVR Eleonora Kovač.

    O veličini sportske legende kakav je bio Dragutin Šurbek govori njegova sportska povijest koja se ne smije zaboraviti, a na ponos je svima nama. Svakako su za spomenuti sportski rezultati Dragutina Šurbeka, a oni su 36 medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, prvak Europe, dva puta treći na svijetu, europski i svjetski prvak u parovima, 17 medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima, 550 nastupa za reprezentaciju, pobjednik brojnih turnira širom svijeta i jedan od sportaša kojeg su najviše cijenili u Kini - zemlji stolnog tenisa. Rezultati njegovog rada i truda su brojne medalje, ali i državna priznanja i nagrade koje sportaš može primiti za vrhunska sportska postignuća i veliki doprinos u sportu.

    I dalje se nadamo realizaciji pokrenute inicijative od strane Društva sportaša veterana i rekreativaca, a uz veliku podršku Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Stolnoteniskog saveza Zagreba i Sportskog saveza Grada Zagreba da se višenamjenska sportska dvorana Dom sportova nazove imenom sportske legende Dragutin Šurbek.

    DSVR