ODRŽANO JE STRUČNO PREDAVANJE PRIM. MIRANA MARTINCA, DR. MED. - VAŽNOST ZDRAVSTVENIH PREGLEDA SPORTAŠA

  • ODRŽANO JE STRUČNO PREDAVANJE PRIM. MIRANA MARTINCA, DR. MED. - VAŽNOST ZDRAVSTVENIH PREGLEDA SPORTAŠA
    25. travanj 2023

    U Društvu sportaša veterana i rekreativaca održano je stručno predavanje Prim. Mirana Martinca, dr. med. na temu VAŽNOST ZDRAVSTVENIH PREGLEDA SPORTAŠA. Po završetku prvog dijela Dr. Davor Plavec ukratko je upoznao sve prisutne s metodologijom donošenja Nacrta prijedloga Pravilnika o zdravstvenim pregledima sportaša koji će uskoro biti u e-savjetovanju. Predavanju su nazočile bivše hrvatske sportašice i sportaši, trenerice i treneri nacionalne i zagrebačke razine te sportski djelatnici i djelatnici iz privatnog sektora. Aktualna tema koja u korak ide s donošenjem Pravilnika o zdravstvenim pregledima sportaša nakon 17 godina, ali i s budućim, kvalitetnim aktima i standardima vezano za rad trenera, provođenje trenažnih procesa (vrijeme trajanja, intenzitet, opterećenje).
    Ovo je primjer predavanja kakvo mora postati konstanta za sve dionike u sustavu sporta, osobito za naše trenere kojima je neophodna edukacija kako bi bili upoznati s najmodernijim trendovima i tehnologijama. Hrvatska je zemlja velikih sportskih rezultata, kako bi iste imali i u budućnosti neophodno je stalno ulaganje u stručni kadar, naravno i uz adekvatnu plaću za rad, trud i brigu o djeci, sportašima.
    Društvo sportaša veterana i rekreativaca u funkciji je svih sportašica, sportaša, trenerica i trenera za održavanje predavanja, tribina, okruglih stolova. Članovi DSVR idejama i prijedlozima stoje na raspolaganju sustavu kojem mogu u veliko doprinijeti svojim znanjem i iskustvom.
    Hvala svim sudionicima na dolasku i interakciji s predavačima.

    LINK NA FACEBOOK - FOTOGALERIJA

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca