ODRŽANO JE STRUČNO-EDUKATIVNO PREDAVANJE PROF. DR.SC. DAVORA PLAVECA, DR.MED. ZA TRENERE I OSTALE DIONIKE U SUSTAVU SPORTA GRADA ZAGREBA

  • ODRŽANO JE STRUČNO-EDUKATIVNO PREDAVANJE PROF. DR.SC. DAVORA PLAVECA, DR.MED.  ZA TRENERE I OSTALE DIONIKE U SUSTAVU SPORTA GRADA ZAGREBA
    18. listopad 2023

    U srijedu, 18. listopada o.g. održano je stručno-edukativno predavanje Prof. dr. sc. Davora Plaveca, dr. med. na temu „Zdravstveni pregledi sportaša“, predsjednika Hrvatskog društva za sportsku medicinu i uvaženog člana DSVR-a.
    Predavanje je organizirano u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba i Društva sportaša veterana i rekreativaca, a bilo je namijenjeno trenerima te svim ostalim dionicima iz sustava sporta Grada Zagreba.
    Više od 160 sudionika prisustvovalo je stručno – edukativnom predavanju iz pojedinačnih i ekipnih sportova, a broj sudionika samo je dokaz kako je predmetna tema izuzetno važna i aktualna u sustavu sporta. Pravilnik o zdravstvenim pregledima sportaša treba stupiti na snagu nakon 17 godina, a propisuje velike promjene u obavljanju zdravstvenih pregleda s kojima nas je upoznao Prof. Plavec, a sve na dobrobit zdravstvenog statusa sportašica i sportaša te cijelog sustava sporta općenito.
    Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje Prof. Plavec podijelio je s trenerima, sportašima i ostalim dionicima iz sustava sporta, a potom su uslijedila pitanja, prijedlozi i diskusija u interesu kako bi se zdravstveni pregledi sportaša provodili na najvišoj razini te na dobrobit svakog pojedinca – sportaša.
    Zahvaljujemo Prof. Plavecu na dolasku i hvalevrijednom predavanju te suorganizatoru Sportskom savezu Grada Zagreba na velikom doprinosu te svim članovima DSVR-a koji su se odazvali u velikom broju.

    DSVR