OBILJEŽILI SMO EUROPSKI TJEDAN SPORTA I EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY - 29. RUJNA 2023.

  • OBILJEŽILI SMO EUROPSKI TJEDAN SPORTA I EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY - 29. RUJNA 2023.
    29. rujan 2023

    OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN SPORTA - 29. RUJNA 2023.
    Učenice i učenici OŠ Rapska, članice i članovi DSVR, bivše vrhunske sportašice i sportaši, dragi sportski prijatelji podržali su i obilježili European School Sport Day u sklopu Europski tjedan sporta!

    Organizator: OŠ Rapska, Zagreb
    Partner projekta ESSD: Društvo sportaša veterana i rekreativaca

    Raspored događanja:
    - sportske aktivnosti (stolni tenis, nogomet, odbojka, košarka, poligon prepreka, preskakivanje vijače, preskakanje preko konopa, gumi gumi i dr.),
    - sportska radionica iz stolnog tenisa,
    - sportske priče i druženje s bivšim vrhunskim sportašicama: sportska legenda iz stolnog tenisa Branka Batinić - osvajačica sedam medalja sa svjetskih i europskih prvenstava za vrijeme aktivne sportske karijere te osam puta veteranska prvakinja Europe i dvaput svjetska prvakinja, vrhunska sportašica iz rukometa Klaudija Bubalo - jedna je od najboljih hrvatskih rukometašica u povijesti rukometa na domaćoj i međunarodnoj sceni i koja je još uvijek rekorderka s postignutih 769 golova, vrhunska sportašica iz odbojke Vesna Jelić - olimpijka, hrvatska reprezentativka koja je s Hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom nastupila na Ljetnim olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., vrhunski trener iz košarke Slobodan Jurković - istaknuti košarkaški trener i sportski djelatnik koji je svoje znanje prenosio na sve dobne kategorije, a sportski uspjeh ostvario u sustav sporta Grada Zagreba i sustavu sporta nacionalne razine te Eleonora Kovač - dugogodišnja sportska djelatnica, promotorica sportskih projekata i programa za djecu mlađe dobnih kategorija te voditeljica raznih sportskih projekata na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
    Članice i članovi DSVR podijelili su svoja iskustva s najmlađima te im pomogli da odaberu i zavole sport i sportske aktivnosti.

    Voditeljica projekta ESSD Klaudija Bubalo (prof. OŠ Rapska i predsjednica DSVR i stručna tajnica DSVR Eleonora Kovač) u suradnji s ravnateljicom OŠ Rapska Dianom Dujmović organizirali su sve aktivnosti u skladu s kineziološkim standardima i na najvišoj razini. 

    Zašto održavamo EUROPSKI ŠKOLSKI DAN SPORTA:

    - Svako dijete treba biti #BeActive i okušati se u sportskim aktivnostima kako bi zavoljelo sport, zdrav i aktivan način života.
    - Svaka škola treba obilježiti EUROPSKI ŠKOLSKI DAN SPORTA i proslaviti sport u Europi!
    - Pomozimo učenicima da započnu živjeti aktivnije i zdravije.
    - Istraživanja pokazuju kako sportske aktivnosti učenike čine zdravijima i boljim učenicima u učionici, a školski duh se poboljšava zabavnim i inkluzivnim timskim sportovima.

    PET GLAVNIH RAZLOGA ZA PRIDRUŽIVANJE ESSD U OŠ RAPSKA

    1. Razvoj tjelesnog odgoja i sporta u školi.
    2. Razvoj zabave i uživanja kroz fizičku aktivnost.
    3. Promicanje zdravlja i dobrobiti za cjeloživotno učenje.
    4. Poticanje socijalne uključenosti među djecom i mladima.
    5. Povezivanje s drugim europskim zemljama kroz projekt ESSD.

    Zahvaljujemo se na dolasku vrhunskim sportašicama Branki Batinić, Vesni Jelić, Klaudiji Bubalo te vrhunskom treneru Slobodanu Jurkoviću i ostalim članovima na velikom doprinosu u realizaciji sportskih aktivnosti.

    DSVR