DSVR PARTNER PANELA DIGITALIZACIJA U SPORTU - DIGNETDAYS 2023.

  • DSVR PARTNER PANELA DIGITALIZACIJA U SPORTU - DIGNETDAYS 2023.
    04. rujan 2023

    Čast nam je i zadovoljstvo informirati vas kako će predstavnici Društva sportaša veterana i rekreativaca - DSVR (eminentna udruga iz sustava sporta Grada Zagreba), a čiji su članovi bivši vrhunski sportaši, sportašice, treneri te sportski djelatnici sudjelovati na međunarodnoj konferenciji DIGNETDAYS 2023. u organizaciji DIGNETSOFTWARE d.o.o. na Panelu Digitalizacija u sportu 19. listopada 2023. godine, a čiji je glavni Partner predmetnog Panela Društvo sportaša veterana i rekreativaca.

    INFO:

    -Naziv konferencije: DIGNETDAYS 2023. (međunarodna konferencija – naglasak na tematici sveprisutnost digitalizacije u sportu – prednosti današnje tehnologije u sportu)

    - Datum održavanja: četvrtak, 19. listopada 2023.

    - Mjesto održavanja: Hotel Academia, Zagreb

    - Vrijeme održavanja: od 09.00 do 16.00 sati (Panel Digitalizacija u sportu u 09.20 – 10.00)

    - Tema Panela: Digitalizacija u sportu

    - Govornici:
     
    Klaudija Bubalo, mag. cin., jedna je od najboljih hrvatskih rukometašica u povijesti. S juniorskom reprezentacijom sudjelovala je na dva juniorska svjetska prvenstva, a sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije sudjelovala je na Mediteranskim igrama 1991. u Grčkoj i osvojila je zlatnu medalju. U lipnju 1991. odigrala je prvu povijesnu utakmicu za Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, a još uvijek je i rekorderka s postignutih 769 golova. Do kraja svoje igračke karijere odigrala je 166 nastupa za Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju. U svojoj sportskoj karijeri ima osvojen KUP Jugoslavije 1991., zadnje prvenstvo Jugoslavije 1991., međunarodni IHF trofej 1991. te prvo Prvenstvo Hrvatske 1992. i KUP Hrvatske 1992. godine. Također, nastupila je na Mediteranskim igrama 1993. i osvojila zlatnu medalju. 1994. proglašena je najboljom rukometašicom Hrvatske. Od 1998. do 2003. igrala je u Francuskom prvaku Metzu s kojim je osvojila dva Prvenstva Francuske i KUP Francuske. 1998. igrala je za reprezentaciju Svijeta revijalnu utakmicu za popularizaciju ženskog rukometa u Skandinaviji. Nakon završetka igračke karijere 2004. godine počinje raditi u svojem matičnom klubu RK Lokomotiva Zagreb na mjestu direktorice kluba, a i danas uspješno obnaša dužnost direktorice kluba na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo kluba ostvarujući vrhunske sportske rezultate s klubom (osvajanje Prvenstva Hrvatske, KUP-a Hrvatske, osvajanje Challenge cupa kao i sudjelovanje na prestižnom međunarodnom natjecanju EHF Champions League). Predsjednica je Društva sportaša veterana i rekreativaca i članica Upravnog odbora Zaklade Društva sportaša veterana i rekreativaca. Dobitnica je Rektorove nagrade za studentski rad Analiza davanja i primanja nizova pogodaka u rukometnoj igri (1996./97.), a danas je polaznica Doktorskog studija na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za svoja iznimna sportska postignuća i djelovanje u sustavu sporta nagrađena je godišnjom Državnom nagradom za sport Franjo Bučar za 2019. godinu. Svoje znanje i iskustvo nesebično dijeli s dionicima iz sustava sporta i na dobrobit istog sudjelujući na okruglim stolovima, konferencijama i tribinama.
     
    Dr. sc. Pero Kuterovac je izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije te vrhunski kondicijski trener Hrvatske vaterpolske reprezentacije i mnogih drugih vrhunskih hrvatskih sportaša. Sport Republike Hrvatske može se ponositi iznimnim doprinosima i rezultatima (olimpijska, svjetska i europska odličja od 2004. na dalje) koje je Pero Kuterovac postigao u radu s vrhunskim sportašicama i sportašima (Hrvatska vaterpolska reprezentacija, Hrvatska rukometna reprezentacija, Damir Martin, Filip Hrgović, Borna Ćorić, Borna Gojo, RK Lokomotiva Zagreb, Marijo Todorović, Nikša Roki, Igor Čerenšek, Dajana Zoretić, Ivan Tolić, Marijo Delač i mnogi drugi) iz sportova: vaterpolo, rukomet, plivanje, veslanje (skif), boks, tenis, nogomet i dr. Svakako je za napomenuti kako je njegov rad i izvan Hrvatske prepoznatljiv od najvećih i najjačih sportski institutu od Amerike do Australije na kojima je čest gost predavač. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za postignute sportske rezultate na najvišim razinama natjecanja, a za istaknuti su: 2011. godine proglašen je za najboljeg trenera plivanja prema izboru Hrvatskog plivačkog saveza, 2012. proglašen je za najboljeg kondicijskog trenera u Hrvatskoj prema izboru Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, 2017. dobitnik je Nagrade SSGZ-a za najboljeg kondicijskog trenera u sustavu sporta Grada Zagreba, a 2020. godine dobitnik je godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar koje je najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj te je odlikovan Redom hrvatskog pletera.

    Nikola Bralić, prof. je najtrofejniji hrvatski trener u veslanju. Rođen je 1952. u Dicmu (Prisoju) kod Sinja. Kao srednjoškolac veslao je u VK Gusar u Splitu. Prelaskom na studij u Zagreb, nastavio je s veslanjem u VK Trešnjevki, gdje je i počeo raditi kao trener. Nakon pola godine rada s početnicima, prof. Laštovica ga je pozvao u HAVK Mladost tako da je od početka 1974. pa do danas ostao u klubu gdje je tijekom 46 godina radio sa svim generacijama veslača. Završetkom Fakulteta za fizičku kulturu u Zagrebu 1977. počeo je i svoju profesionalnu trenersku karijeru koja traje i danas.
    Za naglasiti je kako je u svojoj sportskoj karijeri ostvario niz izvanrednih trenerskih rezultata, osobito s braćom Sinković: Olimpijske igre - 3 medalje, Svjetsko prvenstvo - 11 medalja, Svjetski kup – 30 medalja, 7 x ukupna pobjeda u SK, 4 x ukupno drugi u SK), Europsko prvenstvo – 9 medalja, U23 – 6 medalja i Mediteranske igre – 2 medalje. Zanimljivo je da je vrhunske rezultate ostvario kao trener s više od 20 veslača različitih posada; od lake veslačice u samcu, samca za teške seniore, dvojca na pariće, četverca na pariće, dvojca i četverca bez kormilara, četverca s kormilarom i osmerca. Nikola Bralić posjeduje izvanrednu koordinaciju te vrlo brzo usvaja i savršeno izvodi sportske pokrete što je za trenerski poziv vrlo bitno. Iako je specijalizirao veslanje na fakultetu je uočeno njegovo brzo usvajanje boksačke, skijaške, stolnoteniske i teniske tehnike. Zahvaljujući izuzetnom poznavanju fiziologije (godinama je bio demonstrator na katedri Fakulteta za fizičku kulturu u Zagrebu, gdje su obavljana testiranja svih vrhunskih sportaša Hrvatske), precizno planira i programira treninge te njegovi veslači optimalno napreduju i postižu pravovremeno vrhunsku formu. Trenutno njegova ekipa drži najbolje vrijeme na svijetu u dvojcu na pariće, te rekord staze u Henley-u u dvojcu bez kormilara. Dobitnik je najprestižnijih nagrada, a one su: Najbolji trener na svijetu za 2015. godinu u izboru FISA-e, Godišnja Državna nagrada za sport Franjo Bučar za 2002., povodom 50 godina Kineziološkog fakulteta dobitnik je Nagrade Počasni trener predavač, Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara, najbolji trener Hrvatske u 2013., 2015., 2016., 2019. i 2021. u izboru HOO-a, Orden reda kneza Branimira s ogrlicom te najbolji trener 2016. u izboru Sportskih novosti. 1996. godine završio je FISA Akademiju za veslačkog trenera, a daljnju naobrazbu stjecao je kroz dvadesetak FISA Coaches academy i osobnim kontaktima s najuspješnijim svjetskim trenerima. Bio je petnaestak puta predavač na seminarima u Hrvatskoj, nekoliko puta u Sloveniji, jednom u Srbiji i jednom u Vancuveru (FISA). Od 2005. do 2016. bio je koordinator za skul veslanje u Hrvatskom veslačkom savezu.
    - Sudionici konferencije: oko 250 sudionika iz različitih domena djelatnosti: informatika, sport, zdravstvo i dr. – konferencija je međunarodnog karaktera te se očekuju sudionici iz Hrvatske, Danske, Irske, Australije itd.
    - Voditelj konferencije: Tarik Filipović

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca ima velikog iskustva u organiziranju i sudjelovanju na panelima, sportskim konferencijama i okruglim stolovima na kojima članovi DSVR-a - eminentna imena iz sustava sporta prenose svoja stručna znanja i iskustva na dobrobit šire društvene zajednice.
    Ovo je samo još jedan korak u nizu sudjelovanja članova DSVR na konferenciji na kojoj će se posebna pažnja posvetiti tematici sporta - Digitalizacija u sportu, a koja je postala dio funkcioniranja sustava sporta u svim segmentima.

    DSVR