DOBITNICI NAJVIŠEG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE U SPORTU ZA 2022. - FRANJO BUČAR - BRANKA BATINIĆ, NIKOLA PLEĆAŠ I BOŠKO LOZICA

  • DOBITNICI NAJVIŠEG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE U SPORTU ZA 2022. - FRANJO BUČAR - BRANKA BATINIĆ, NIKOLA PLEĆAŠ I BOŠKO LOZICA
    24. listopad 2022

    Čestitamo svim dobitnicima nagrade, dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta RH.
    Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar donio je odluku o dobitnicima Državne nagrade za sport u 2022. godini, a nagradu za životno djelo dobili su - Nikola Plećaš, koji je ostvario niz vrhunskih sportskih rezultata u košarci, Boško Lozica, istaknuti vaterpolist, trener vaterpola, prepoznat i po doprinosu brojnim drugim sportovima te Edo Pezzi, istaknuti sportski novinar. Godišnja nagrada pripala je Branki Batinić, Marku Bijaču, Nataši Muždalo, Žani Lelas - posmrtno, Nikoli Piliću, prof. dr. sc. Vatromiru Srhoju, Ivanu Krapiću, Ivi Mikuličinu, Želimiru Feitlu, Lucijanu Krci, Radiši Mladenoviću i Veslačkom klub Iktus.
    Posebne čestitke članovima DSVR gđi. Branki Batinić, g. Bošku Lozici, članu Upravnog odbora DSVR i g. Nikoli Plećašu.
    Nadamo se kako će iduće godine i ostali uvaženi članovi DSVR-a, a koji su dali veliki doprinos u sportu svojim vrhunskim sportskim rezultatima i zalaganjem biti dobitnici ove prestižne nagrade. 

    DSVR