GOSPODIN MIRKO NOVOSEL EMINENTNI GOST, VELIKI SPORTAŠ, TRENER I STRATEG SPORTA U DRUŠTVU SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA

  • GOSPODIN MIRKO NOVOSEL EMINENTNI GOST, VELIKI SPORTAŠ, TRENER I STRATEG SPORTA U DRUŠTVU SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA
    25. listopad 2019

    U četvrtak, 24.10.2019. održana je 1. sjednica Upravnog odbora DSVR-a novog saziva i 2. sjednica Upravnog odbora Zaklade DSVR, a gost sjednica bio je g. Mirko Novosel, eminentno sportsko povijesno ime, jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera na nacionalnoj i svjetskoj razini - ponos hrvatskog sporta. Stručna tajnica gđa. E. Kovač u ime predsjednice gđe. K. Bubalo uvodno je pozdravila g. M. Novosela i sve prisutne članove DSVR-a te opisala i predstavila sve aktivnosti s kojima se udruga DSVR bavi već 10-ak godina. Naglasak je stavila na brojnost članova - bivših vrhunskih sportaša koji su predstavnici iz čak 30-ak sportova s osvojenih više od 300 medalja s olimpijskih, svjetskih i europskih natjecanja. Također, ukratko je navela ciljeve i aktivnosti s kojima DSVR nastoji senzibilizirati sportsku društvenu zajednicu sa znanjima i iskustvom istaknutih članova u cilju stvaranja kvalitetnog sportskog sustava. Potom je g. Mirko Novosel podijelio svoja sportska, profesionalna i životna iskustva s članovima DSVR-a, a tema na koju je stavio naglasak bila je "Stanje hrvatskog sport". Vratio se u davnu 1952. godinu kada je i sam bio sportaš i veliki igrač, a potom i veliki košarkaški trener i dugogodišnji sportski strateg.
    Moderator panel diskusije bio je g. T. Paškvalin, a u diskusiju s g. M. Novoselom uključila su se eminentna imena DSVR-a, g. S. Kraljević koji je opisao, najavio i približio svima projekt "Lice i naličje vrhunskog sporta", gđa. M. Anzulović, g. S. Tabaković, g. N. Dragaš, g. V. Šafranić, g. Zdravko Čokić, g. Željko Grabušić te g. V. Fumić i g. J. Glavaš.
    Svi članovi DSVR-a zahvalili su se g. M. Novoselu na gostovanju, ugodnom druženju i razmjeni iskustva na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju razvoja sporta u segmentima: stručni kadar, financiranje sporta, kategorizacija, kriteriji sporta te zdravstvena zaštita sportaša.
    Ponosni smo na gostovanje g. M. Novosela, kao i na prepoznavanje tematike SRT-a s njegove strane kao bitnog "kotačića" za stvaranje zdravog i uspješnog sportaša, sportskog sustava. Za kraj je rekao g. M. Novosel kako će se rado odazvati u rad SRT-a i aktivnosti DSVR-a. Hvala mu na svemu!