SURADNJA DSVR-A I HRVATSKOG DRUŠTVA ZA SPORTSKU MEDICINU

  • SURADNJA DSVR-A I HRVATSKOG DRUŠTVA ZA SPORTSKU MEDICINU
    02. listopad 2019

    U srijedu, 02. listopada 2019. održan je sastanak između predstavnika Hrvatskog društva za sportsku medicinu (izv.prof.dr.sc. Vladimira Ivančeva, dr.med. - predsjednik, dr.sc. Marija Rakovac, dr.med.) i predstavnika DSVR-a i SRT-a (Klaudija Bubalo, mag.cin., Aleksandra Szekely, dr.med. sport. medicine, Slobodan Kraljević, dipl.oec., Sulejman Tabaković, dipl.iur., Tomislav Paškvalin, dipl. iur. i Eleonora Kovač, mag.cin.) vezano za zajedničku potencijalnu suradnju na temu „Zdravstvena zaštita sportaša“ koja je u današnje vrijeme izuzetno bitna radi zdravog i pravilnog bavljenje sportom, odnosno uključivanja u sport od najmlađe dobi, ostanka u sportu te postizanja vrhunskih sportskih rezultata.
    Inicijativa SRT-a „Lice i naličje vrhunskog sporta“ je okupiti stručnjake iz području sportske medicine i sporta općenito: liječnike sportske medicine, pravnike, ekonomiste, kineziologe, vrhunske sportaše, trenere te sve one koji će doprinijeti da se navedena tema što kvalitetnije obradi i involvira u novi Zakon o športu, a čija je i intencija SDUŠ-a, a sve na dobrobit pojedinca, djeteta, sportaša.
    Sudionici sastanka zadovoljni su prijedlozima s jedne i druge strane te je zaključeno kako obje strane razmišljaju u istome smjeru glede sporta, sportaša, sustava sporta koji se zasigurno uz podršku državnih institucija treba podići na višu razinu uz stabilniju financijsku podršku, osobito u segmentu koji se odnosi na kvalitetniju zdravstvenu zaštitu sportaša, ali i prevenciju koja je temelj za zdravo bavljenje i ostanak djece, sportaša u sportu.
    Ostvareni su novi kontakti, ideje i prijedlozi, a sve u budućnosti na dobrobit šire sportske zajednice kako kroz potencijalnu zakonsku regulativu tako i kroz buduće edukacije i usavršavanja svih onih koji čine sustav sporta.
     
    DSVR