ČESTITKE ČLANICI UPRAVNOG ODBORA NA POSTIGNUTIM SJAJNIM REZULTATIMA NA SVJETSKOM VETERANSKOM PRVENSTVU U STOLNOM TENISU

  • ČESTITKE ČLANICI UPRAVNOG ODBORA NA POSTIGNUTIM SJAJNIM REZULTATIMA NA SVJETSKOM VETERANSKOM PRVENSTVU U STOLNOM TENISU
    14. srpanj 2024

    Čestitamo članici Upravnog odbora Branki Batinić na osvojenoj srebrnoj medalji u singlu i na osvojenoj brončanoj medalji u parovima u kategoriji +65, a koje je osvojila na Svjetskom veteranskom prvenstvu u stolnom tenisu koje se održalo u Rimu od 8. do 14. srpnja 2024. Naša članica i dalje kontinuirano ostvaruje vrhunske rezultate i medalje na svjetskoj razini te promovira sport RH na najbolji mogući način!
    Na svjetskim prvenstvima osvojila  je ukupno osam medalja, jedno zlato, tri srebra i jednu broncu u singlu, zlato i broncu u parovima te broncu u mješovitim parovima. Na europskim prvenstvima osvojila je ukupno 11 medalja, pet puta je bila pojedinačna prvakinja, triput u parovima, osvojila je jedno srebro i dvaput je bila brončana. Prvo EP igrala je 1999. u Göteborgu, a prvo SP 2002. u Luzernu.
    Branka Batinić je bila 22 puta prvakinja Jugoslavije, 16 puta prvakinja Balkana, 42 puta prvakinja Hrvatske, najbolja sportašica Jugoslavije 1975., najbolja sportašica Hrvatske 1975. i 1984., najbolja sportašica Zagreba 1984. i Vinkovaca 1975., šest godina zaredom najbolja sportašica Akademskog sportskog društva Mladost (1980. -1986.), dobitnica Nagrade Grada Zagreba 1981., osvajačica je sedam medalja sa svjetskih i europskih prvenstava za vrijeme aktivnog igranja. U 2021. primila je nagradu HOO-a Matija Ljubek za životno djelo, a u 2022. godine primila je godišnju Državnu nagradu za sport Franjo Bučar. ETTU (Europska stolnoteniska federacija) i BTTU (Balkanska stolnoteniska federacija) proglasile su je za najuspješniju stolnotenisačicu Balkana u posljednjih 50 godina.
    Ponosni smo na njezin rad i djelovanje u sustavu sporta gdje kroz razne sportske aktivnosti i programe svoje znanje nesebično prenosi na najmlađe generacije, a možda u budućnosti jedna od djevojčica postane nova "Puma sa Save" i dobije naziv koji je krasio ime naše Branke Batinić za vrijeme duge sportske karijere.

    DSVR





    DSVR