PRIRUČNIK ACTIVE IN SPORT AGAIN U FUNKCIJI JE ŠIRE DRUŠTVENE ZAJEDNICE

  • PRIRUČNIK ACTIVE IN SPORT AGAIN U FUNKCIJI JE ŠIRE DRUŠTVENE ZAJEDNICE
    19. studeni 2021

    Active in Sport Again je projekt sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus + te je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Trajanje projekta je 18 mjeseci, od 01. siječnja 2020. do 31. lipnja 2021. s produljenjem do 31.12.2021. u skladu s Amandmanom EU komisije od 19. ožujka 2021. radi COVID-19. Ukupna vrijednost projekta iznosi: 53.250 eura.
    Nositelj projekta je DRUŠTVO SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA (DSVR), a partneri projekta su SPORTS FEDERATION OF AJDOVŠČINA (SFoA) i BULGARIAN SPORTS DEVELOPMENT ASSOCIATION (BSDA).
    Svi zacrtani ciljevi Projekta kao i zadaci realizirani su u zadanim rokovima. Rezultat Projekta je izrada Priručnika Active in Sport Again koji je završen krajem listopada 2021. Zadatak SFoA je bio uz pomoć nositelja projekta DSVR i partnera BSDA izraditi Priručnik. Priručnik sadrži detaljan opis aktivnosti i metoda kojima je cilj pokazati kako sportaši mogu nastaviti ostvarivati svoje životne ciljeve i nakon završetka sportske karijere. Osim preporuka o važnosti odgovarajućeg obrazovanja, održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja i stjecanja radnog iskustva, namjena Priručnika je i educiranje bivših sportaša o upravljanju sportskim sustavima, ali i njihovim osobnim financijama.
    Osim Priručnika, tijekom 2021. BSDA u suradnji s DSVR i SFoA izradili su Brošuru koja je edukativnog karaktera i namijenjena je bivšim vrhunskim sportašima, ali i svim drugim osobama iz sustava sporta, a naglasak je na uključenost bivših sportaša u sport i rekreativne aktivnosti te briga o zdravstvenom statusu bivših sportaša.
    Promocija Priručnika predviđena je za kraj studenog o.g. na završnoj konferenciji EU projekta Active in Sport Again!
    Ovom prilikom zahvaljujemo partneru SFoA na velikom angažmanu oko izrade predmetnog Priručnika kao i partneru BSDA na izradi Edukativne brošure. Zajedničkim znanjem i iskustvom doprinijeli smo u izradi edukativnih materijala na ponos sportske društvene zajednice i svog građanstva kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

    PRIRUČNIK ACTIVE IN SPORT AGAIN

    DSVR