ČESTITKE Ivanu Katanušiću na osvojenom srebru na POI u Tokiju

  • ČESTITKE Ivanu Katanušiću na osvojenom srebru na POI u Tokiju
    03. rujan 2021

    Hrvatski paraatletičar Ivan Katanušić (AKOSI Uriho) osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F64 atletičara s potkoljeničnom amputacijom na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Time je ostvario najveći uspjeh u karijeri.
    Natjecanje u bacanju diska održano je po jakoj kiši, što je podsjetilo na uvjete u kojima je bacala i naša najbolja diskašica i atletičarka Sandra Perković za vrijeme ovogodišnjih Olimpijskih igara.
    U takvim, gotovo nemogućim uvjetima, 30-godišnji Imoćanin, kojega trenira Roland Varga, dobacio je disk na daljinu 55.06 m što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto. Iako je u Tokio došao s europskim rekordom 62.13, u uvjetima koji su vladali u Tokiju, do medalje se došlo i s manjim duljinama. Šezdeset metara je prebacio jedino olimpijski pobjednik Amerikanac Jeremy Campbell sa 60.22, dok je broncu osvojio Britanac Dan Greaves sa 53.56.
    Katanušić je osvajač svjetskih bronci iz Dubaija 2019. i Londona 2017. godine. U svojoj riznici ima kolekciju od šest medalja s europskih prvenstava, a posljednja, zlatna, osvojena je ove godine na EP u Poljskoj. Nakon puno problema s ozljedama, baš sada kada je bilo najvažnije i najteže, Katanušić je stigao i do svog najvećeg uspjeha – srebra na Paraolimpijskim igrama.