Održan 2. transnacionalni sastanak nositelja i partnera projekta Active in Sport Again!

  • Održan 2. transnacionalni sastanak nositelja i partnera projekta Active in Sport Again!
    18. listopad 2020

    Putem online platforme Zoom održan je 2. transnacionalni sastanak nositelja i partnera projekta Active in Sport Again! kojim su obilježeni i Dani Ersamusa (Erasmusdays).

    Ovaj je sastanak prvotno trebao biti održan u lipnju u Bugarskoj, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Uz organizatore iz Društva sportaša veterana i rekreativaca, sastanku su nazočili i partneri iz Športne zveze Ajdovščine i Bulgarian sports development association te konzultantske kuće ARGAN.

    Na sastanku su prezentirane do sada realizirane aktivnosti u sklopu projekta Active in Sport Again! od ožujka do listopada 2020. te potvrđena lista aktivnosti (To Do List) do svibnja 2021 godine, uz dogovor oko zaduženja i obveza u nastavku projekta. One uključuju edukativnu radionicu za 30 bivših sportaša, provedbu pilot programa s najmanje 50 sudionika u svakoj zemlji te izradu priručnika za bivše sportaše. Priručnik bi trebao sadržavati primjere iz prakse, rezultate znanstvenih istraživanja, edukativne materijale itd.

    Active in Sport Again! je projekt sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus + kojem je cilj poticanje socijalne uključenosti bivših vrhunskih sportaša organiziranjem neformalnih edukativnih radionica i rekreativnih sportskih aktivnosti kako bi se povećala involviranost u sustav sporta te kako bi se podržala njihova ponovna aktivacija u sportu i svakodnevnom životu. (mš/DSVR)