• ACTIVE IN SPORT AGAIN U NZJZ ANDRIJA ŠTAMPAR - ZDRAVSTVENI PREGLEDI ZA BIVŠE VRHUNSKE SPORTAŠE
    11. rujan 2020

U tjednu od 07.09. do 11.09.2020. u sklopu projekta Active in Sport Again i u suradnji sa suradnikom na projektu Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar - Centra za preventivnu medicinu, pod vodstvom dr. Branislave Resanović i stručnog tima odrađeni su zdravstveni pregledi za bivše vrhunske sportaše, članove DSVR. Cilj je bio potaknuti i pokazati bivšim vrhunskim sportašima i rekreativcima kako je neophodna stalna briga o zdravstvenom statusu i nakon sportske karijere, ali i u životu uopće. Hvala dr. Branislavi Resanović i cijelom stručnom timu na odrađenim zdravstvenim pregledima. Opservaciju na isto dat će struka i bit će dio stručnog predavanja na zadnjem TNM u Zagrebu u sklopu završne konferencije AS-A.
    U projektu su sudjelovali članovi  DSVR, eminentna imena hrvatskog sporta: Klaudija Bubalo, Marija Anzulović, Vjekoslav Šafranić, Tomislav Paškvalin, Alojzije Jankovic, Rade Krnjeta, Ante Čutura, Željko Grabušić, Branko Peašinović i stručna tajnica DSVR Eleonora Kovač.
    Europski projekt Active in Sport Again! je projekt ERASMUS + čiji je nositelj Društvo sportaša veterana i rekreativaca, a partneri su BSDA, Bugarska i Športna zveza Ajdovščina te suradnici Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, SSGZ, Sport za sve - Zagreb i Rukometni klub Lokomotiva Zagreb.