AS-A - BIVŠI VRHUNSKI SPORTAŠI AKTIVNO SUDJELUJU U LJETNIM REKREACIJSKIM PROGRAMIMA

 • AS-A - BIVŠI VRHUNSKI SPORTAŠI AKTIVNO SUDJELUJU U LJETNIM REKREACIJSKIM PROGRAMIMA
  19. kolovoz 2020

  U sklopu EU projekta Active in Sport Again članovi DSVR-a, bivši vrhunski sportaši, rekreativci, uključeni su  u rekreacijske programe koje organizira suradnik na EU projektu - Zagrebački savez sportske rekreacije -  AKTIVNO LJETO NA OTVORENOM do 15. rujna 2020.

  O PROGRAMU: AKTIVNO LJETO NA OTVORENOM nudi građanima besplatne programe zdravstvenog vježbanja, fitnesa na otvorenom, demonstraciju i poduku rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninge i natjecanja za sportaše rekreativce. Ljetni program se odvija na više od dvadeset lokacija u Gradu, obima 1600 h različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca te u tom periodu programe koristi više tisuća građana Zagreba, svih godina, različitog zdravstvenog i fitnes stanja i interesa.

  CILJ PROJEKTA je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i omogućiti sugrađanima sudjelovanje u različitim sadržajima sportske rekreacije Grada. Svi programi su stručno planirani i vođeni, a tjelesno vježbanje doprinijet će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštititi i unaprijediti psihofizičko stanja te unaprijediti kvalitetu života svakog pojedinca.

  O SURADNIKU NA PROJEKTU - SPORT ZA SVE: Provedbu Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, u dijelu koji se odnosi na poticanje sportske rekreacije, realizira Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve. Savez okuplja 18 Društava s cijelog područja Grada Zagreba, zajedno realizira dvjestotinjak programa sporta za sve, na skoro stotinu gradskih lokacija i uključuje oko 6000 članova i preko 20 tisuća korisnika programa sportske rekreacije Grada.

  LJETNI PROGRAMI:
  ◾Fitnes programi na otvorenom
  ◾Fitnes programi u vodi
  ◾Natjecanja u košarci, odbojci, malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, boćanju
  ◾Funkcionalni trening, Aerobni mix. treninzi, Fit-Boks
  ◾Vježbe za postizanje i održavanje pravilnog držanja tijela
  ◾Korektivna gimnastika, pilates
  ◾Aerobic, zumba, dance fitnes, total body workout
  ◾Škola nordijskog hodanja i pješačenja
  ◾Vikendom na Medvednicu
  ◾Međugeneracijski programi
  ◾Savjetovalište Sporta za sve - Zagreb

  Detaljne informacije o uključivanju u rekreativne programe možete pogledati na linku SPORT ZA SVE.