DODIJELJENE DRŽAVNE NAGRADE ZA SPORT FRANJO BUČAR ZA 2019.

  • DODIJELJENE DRŽAVNE NAGRADE ZA SPORT FRANJO BUČAR ZA 2019.
    25. studeni 2019

    U ponedjeljak, 25. studenog 2019. u Hrvatskom saboru održana je svečana dodjela Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2019. godinu. Nagrade za životno djelo dobili su Zdenko Kobeščak, Dušan Antunović – posmrtno te Zdravko Malić dok je godišnja nagrada pripala Darku Berljaku, Vlahi – Miši Asiću, Miranu Martincu, Zdravku Reiću, Lauri Štefanac, Tomislavu Krističeviću, Zoranu Roji, Klaudiji Bubalo, Filipu Grgiću, Enricu Marottiju, Nikoli Plećašu i hrvatskoj muškoj teniskoj reprezentaciji.Državna nagrada za sport Franjo Bučar već treću godinu zaredom dodijeljena je u Hrvatskom saboru, a zamjenik državnog tajnika i izaslanik premijera Republike Hrvatske Krešimir Šamija istaknuo je značaj športa za hrvatsko društvo.
    “Šport i naši športaši sigurno su jedni od najboljih promotora Hrvatske po kojima nas prepoznaju u svim dijelovima svijeta. Svi današnji dobitnici nagrada utkali su svoj život u hrvatski šport i pokazuju bogatstvo hrvatskog športa u prošlosti, sadašnjosti, a siguran sam i u budućnosti. Činjenica da je ova Vlada osnovala Središnji državni ured za šport, čime je Hrvatska postala jedina članica EU koja ima samostalno državno tijelo za šport, te da je kroz mandat do sada povećala proračun za 100% i donijela prvi strateški dokument u području športa, dovoljno govori smjer u kojem ova Vlada promišlja o športu”, rekao je Šamija.
    “Siguran sam da će sve športašice i športaši i u nadolazećim godinama nastaviti ostvarivati ovako sjajne rezultate, a pogotovo već u sljedećoj olimpijskoj i paraolimpijskoj godini, a ova Vlada i Središnji državni ured za šport i nadalje će biti tu za sve vas kako bi vam što više pomogli na vašem športskom putu”, poručio je Šamija.
    Izaslanica predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Ljubica Lukačić, pridružila se čestitkama svim dobitnicima te naglasila:
    “Posebno mi je drago što su u ovom dodjeljivanju nagrada prepoznati i športaši i športašice s invaliditetom, jer svi znamo koliko još dodatnih prepreka u životu oni moraju proći.”

    Čestitke svim laureatima, osobito našim članovima, predsjednici Društva sportaša veterana i rekreativaca gđi. Klaudiji Bubalo i g. Nikoli Plećašu.

    Izvor: SDUŠ