CCPA – International Council - Copenhagen, 19.03. - 21.03.2018. (POTENCIJALNA SURADNJA CCPA - DSVR)

 • CCPA – International Council - Copenhagen, 19.03. - 21.03.2018. (POTENCIJALNA SURADNJA CCPA - DSVR)
  23. ožujak 2018

  CCPA – International Council - Copenhagen, 19.03. - 21.03.2018.
  Od 19.03. do 21.03.2018. godine u organizaciji Cross Cultures Project Association, Kopenhagen (CCPA) u suradnji sa područnim uredima i partnerima organizirana je konferencija/projekt – „Open Fun Football Schools“. Cilj projekta je prije svega humanitaran, neprofitan i politički neutralan projekt.
  Osnovna ideja projekta je „Fun koncept“ -  igra, druženje i zadovoljstvo koje proizlazi iz igre u suradnji i uz pomoć stručnog pedagoškog kadra kao i ambasadora sporta.

  Ime „Open Fun Football Schools“,  nam govori sljedeće:
  • Otvoreno za sve, bez obzira na rasu, religiju, vještine ili namjeru
  • Sve aktivnosti sadrže „fun“ ili zabavne elemente
  • Sportske aktivnosti (nogometne aktivnosti su zastupljene u većini), iako postoji još drugih zanimljivih sportsko rekreacijskih sadržaja koji su sve poželjniji
  • Djeca uče i razvijaju svoje sposobnosti
  • Djeca razvijaju socijalizaciju i osamostaljenje
  • Radi se s djecom na  stvaranju zdravih interesa i dobrih sportsko rekreativnih – zdravstveno – edukativnih i zabavnih segmenata

  Stručna tajnica DSVR-a, Eleonora Kovač, prof. gostovala je u sklopu predmetnog projekta zajedno s vanjskom suradnicom – koordinatoricom Hrvatske OFFS za predmetni projekt gđom. Renatom Gomaz, prof. koja ima već niz godina neizmjernog iskustva glede OFFS projekta u Hrvatskoj.
  Stručna Tajnica DSVR-a, gđa. Eleonora Kovač, prof.  predstavila je ciljeve i aktivnosti Društva sportaša veterana i rekreativaca te naglasila kako bi DSVR uz pomoć uključivanja eminentnih članova DSVR-a, bivših, a i sadašnjih vrhunskih sportaša koji su osvajači brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, ambasadora sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini mogli doprinijeti i oplemeniti te razviti ovaj projekt na još jednu veću razinu što se tiče cijele regije u kojoj se i provodi, a i šire. Jedna od bitnih tematika bila je i uključivanje što više djevojčica u sportske aktivnosti (nogomet i ostale sportove), što je jedna od aktualnih tema koje predstavnici DSVR-a zagovaraju te na stručnim panelima i konferencijama i iznose kao bitnu temu u sportskom društvu.

  Organizatori i predstavnici CCPA, Man. Director Anders Levinsen i suradnici CCPA, UEFA, g. Patrick Gasser, Head of Football and Social Responsibility, Mfa Denmark, FFC Barcelona Norges Fodboldforbund, NOC – DK, pokazali su interes kako bi Udruga - DSVR mogla doprinijeti u ostvarenju, razvoju i boljitku samog projekta koji se provodi još od 1998. godine.

  Sudjelovalo je više od 80-ak predstavnika iz 20-ak zemalja.
  - Crna Gora,
  - Bosna i Hercegovina,
  - Hrvatska,
  - Srbija,
  - Kosovo,
  - Makedonija,
  - Maroko,
  - Azerbajdžan,
  - Ukrajina,
  - Irak,
  - Libanon,
  - Tunis,
  - Jordan,
  - Gruzija,
  - Moldavija,
  - Danska,
  - Španjolska i dr.

  Stručne prezentacije, edukativne radionice, razmjena iskustva i strateški zaključci obogatili su stručno druženje i iznošenje mišljenja svih predstavnika kako bi projekt u narednom, četverogodišnjem razdoblju bio još kvalitetniji, a u Hrvatskoj započeo s novim idejama, stručnim kadrom i kvalitetnim eminentnim ambasadorima koji će isti, podržati i lobirati u svakom segmentu.

  Pozitivna energija, sportski duh, zajedništvo, želja da djeca od najmlađe dobi prođu kroz najkvalitetnije projekte koji im nude zaštitu  i dobre temelje za kasniji razvoj u društvu temelj je bio trodnevnog druženja svih krasnih ljudi na jednom mjestu.
  Hvala organizatoru, kao i svima koji su doprinijeli sa svojim zaključcima i idejama i razvoju za projekt OFFS.

  DSVR, E.K.