• PROVEDEN JE SPORTSKO - EDUKATIVNI KAMP ODABERI SPORT S VRHUNSKIM SPORTAŠIMA U ORGANIZACIJI DSVR U OŠ RAPSKA
    28. lipanj 2024

U organizaciji DSVR-a i u partnerstvu s OŠ Rapska organiziran je Sportsko - edukativni kamp "Odaberi sport s vrhunskim sportašima" od ponedjeljka do petka za djecu od 1. do 4 razreda OŠ Rapska. Nositeljica i voditeljica programa je stručna tajnica DSVR Eleonora Kovač, a voditelji programa iz 6 sportova (košarka, odbojka, nogomet, rukomet, stolni tenis i karate) su eminentna imena iz povijesti hrvatskog sporta, članice i članovi DSVR: Klaudija Bubalo, Branka Batinić, Marija Anzulović, Robert Grdović, Ana-Marija Bujas Čelan, Tatjana Škudar, Slobodan Jurković te vanjski suradnici. Program je proveden na vrlo visokoj razini koji može biti primjer takvim i sličnim programima u Republici Hrvatskoj. Kroz 5 dana u sklopu edukativnih radionica djeca su naučila o fair playu u sportu, kako se nositi s pobjedama i porazima, kako postati vrhunski sportaš, kako pobijediti životne predrasude, što je parasport, što su Olimpijske igre i još puno toga. Tomislav Paškvalin govorio je koliko je bitno baviti se sportom i ostati u njemu što duže, koje ljepote i pozitivne učinke sport može donijeti u život jednoj mladoj osobi, kako uspjeti u sportu, što ga je motiviralo na tako dug ostanak u vaterpolu, koji je značaj školovanja i cjeloživotnog učenja, govorio je o kodeksima ponašanja u sportu, obitelji i zajednici i još puno toga. Mirela Šikoronja, bivša vrhunska sportašica i trenerica i paraolimpijka Anđela Mužinić Vincetić govorile su o životnim predrasudama i o tome kako se nikada ne smije odustati od zadanog i željenog cilja, kako ustrajati na putu do pobjede, sportski psiholog Boris Balent naučio nas je kako se nositi s agresijom, ljutnjom, nepravdom, a od ostalih voditelja programa svakodnevno su djeca učila o prijateljstvu, poštovanju prema starijim osobama, lijepom ponašanju dječaka prema djevojčicama, o zdravoj prehrani i prevenciji debljine od najranije dobi i još puno toga. Naglašeno je kako nas sport i organizirana aktivnost uči disciplini, organiziranosti, ustrajnosti, redu i radu, a što je formula za uspjeh.
    Vrijedan projekt za one najmlađe, za nove tzv. "Z" generacije koje su više na mobitelu i internetu, a manje u sportskim dvoranama i na igralištima! Mi smo bili tu da im približimo ljubav prema sportu, prijateljstvu i zajedništvu te kako zdravije i aktivnije živjeti od najmlađe dobi.