HANA PUŠKAR I ANTE ŽIVKOVIĆ POBJEDNICI PRVE UTRKE SPORTAŠI ZA SPORTAŠE - NAJBRŽI JARUNSKI KRUG

  • HANA PUŠKAR I ANTE ŽIVKOVIĆ POBJEDNICI PRVE UTRKE SPORTAŠI ZA SPORTAŠE - NAJBRŽI JARUNSKI KRUG
    25. svibanj 2024

    VIŠE OD 150 NATJECATELJA TRČALO NAJBRŽI JARUNSKI KRUG ZA SPORTAŠE KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ
     
    Sunčano zagrebačko jutro na Jarunu proteklo je u znaku sporta, natjecateljskog duha te međusobne podrške i zajedništva. Više od 150 sportaša, rekreativaca i građana sudjelovalo je u utrci Sportaši za sportaše. Ovaj jedinstveni događaj spojio je bivše i sadašnje vrhunske sportaše, olimpijce i entuzijaste u želji da istrče najbrži jarunski krug, ali i jednom plemenitom cilju – pomoći nekadašnjim sportskim junacima kojima je danas potrebna pomoć.
     
    Uz gromoglasan pljesak i bodrenje okupljene publike, sudionici su svoj najbrži jarunski krug započeli kod Doma tehnike na Jarunu. Natjecateljski duh osjetio se cijelom stazom dugom više od 6 kilometara koja je bila pravi izazov za sve natjecatelje, ali i prilika da pokažu veliko srce i solidarnost prema bivšim sportašima. 
     
    „Trener sam u atletskom klubu Fit i sam sam atletičar. Nastupam na cestovnim utrkama i prvenstvima Hrvatske. Iako je puno trka ovih dana, drago mi je da sam istrčao upravo ovu. Drago mi je da sam pobjednik prvog izdanja. Prve su utrke uvijek zanimljive. Kao sportašu mi je drago tražiti nove izazove.” – istaknuo je pobjednik utrke Ante Živković koji je jarunsku stazu od 6,2585 km istrčao za samo 21.27 minuta.  Drugo mjesto osvojio je Goran Murić dok je treći najbrži trkač bio Robert Zemljić. 
     
    U kategoriji žena najbrža je bila Hana Puškar s istrčanim krugom za 30.06 minuta, drugo mjesto osvojila je Jaša Mesek, a treća je bila Marlena Kasalo. 
     
    Uz utrku i prigodan program, bivši sportaši, članovi DSVR-a, nositelji više od 300 medalja s najprestižnijih sportskih događaja poput Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava prisjetili su se velikih uspjeha, zavidnih karijera, ali i podsjetili na prolaznost velikih karijera i svega onog što se nakon njih događa. 
     
    „Hrabro smo ušli u ovaj projekt, imamo veliki odaziv građana. Ovo je prva utrka, ljudi su shvatili koja je je svrha ove lijepe priče, a to je da pomognemo potrebitim sportašima. Danas u stvaranju sportskog rezultata nije samo onaj koji je na tronu, već i svi drugi sportaši koji sudjeluju. Danas se okrećemo i tim sportašima kojima treba pomoći. Kroz našu Zakladu iz prihoda ovog događaja želimo pomoći njima.“ – istaknuo je dvostruki olimpijski pobjednik, vaterpolo legenda Tomislav Paškvalin. 
     
    Društvo sportaša veterana i rekreativaca (DSVR), osnovano je 2010. godine u Zagrebu. Vođeno entuzijazmom i ljubavlju prema sportu, ovo društvo okuplja bivše vrhunske sportaše,  a predvode ga Marija Anzulović, legendarna odbojkašica i olimpijka, Klaudija Bubalo, rukometašica i reprezentativka, te Tomislav Paškvalin, dvostruki olimpijski pobjednik u vaterpolu. U duhu međusobnog pomaganja, 2014. godine osnovana je i Zaklada DSVR, danas na čelu s upraviteljem Željkom Grabušićem, bivšim vrhunskim atletičarem, koja stavlja naglasak na zdravlje i skrb za svoje članove u potrebi. 
     
    „Sportaši su danas trčali za sportaše. Nekada su ti sportaši za koje smo trčali, bili velike zvijezde kako nacionalne tako i međunarodne, ali prošlo je 30 do 40 godina od njihove slave. Ne bismo vjerovali da mnogi od njih žive jako teško. Nisu svi bili tako imućni, nisu se bavili nekim imućnim sportom. U to vrijeme nisu radili već su trenirali. Mi kao društvo sportaša veterana odlučili smo se na organizaciju ove utrke. Nadam se da će ova utrka postati nešto tradicionalno, mnogi su poslali poruke podrške.“ – zaključio je ispred organizatora Društva sportaša veterana Željko Grabušić. 
     
    Utrka Sportaši za sportaše održala se u organizaciji Društva sportaša veterana i rekreativaca (DSVR). Podršku ovome projektu dali su Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, Sportski savez Grada Zagreba, ustanova Upravljanje sportskim objektima, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, sponzor Janaf, donatori Poliklinika Medikol i Jamnica te razne sportske udruge.
     
    Za više informacija posjetite www.drustvosportasaveterana.hr
     
    Društvo sportaša veterana i rekreativaca