PONOSNI NA ČLANOVE DSVR-a - ČESTITKE DOBITNICIMA DRŽAVNE NAGRADE ZA SPORT FRANJO BUČAR ZA 2022. GODINU

  • PONOSNI NA ČLANOVE DSVR-a - ČESTITKE DOBITNICIMA DRŽAVNE NAGRADE ZA SPORT FRANJO BUČAR ZA 2022. GODINU
    12. prosinac 2022

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca sudjelovalo na svečanoj dodjeli državnih nagrada za sport Franjo Bučar za 2022. godinu u Hrvatskom saboru.
    Ponosni smo kao predlagatelj (DSVR) g. Nikole Plećaša koji je dobitnik Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo, ponosni smo na g. Boška Lozicu koji je također dobitnik Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo te smo ponosni na gđu. Branku Batinić koja je dobitnica godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2022. godinu, a kojoj je DSVR dalo veliku potporu u kandidaturi.
    Uvaženi članovi DSVR-a svojim su vrhunskim sportskim rezultatima i postignućima te predanim stručnim radom dali doprinos široj društvenoj zajednici, a sve na ponos Republike Hrvatske. 
    Članovi DSVR-a koji su nazočili dodjeli su: predsjednica DSVR gđa. Klaudija Bubalo, predsjednik SSGZ g. Vjekoslav Šafranić, predsjednica Zaklade DSVR gđa. Marija Anzulović, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport gđa. Danira Nakić Bilić i stručna tajnica DSVR gđa. Eleonora Kovač.

    DOBITNICI Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2022:

    Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar donio je odluku o dobitnicima Državne nagrade za sport u 2022. godini, a nagradu za životno djelo dobili su - Nikola Plećaš, koji je ostvario niz vrhunskih sportskih rezultata u košarci, Boško Lozica, istaknuti vaterpolist, trener vaterpola, prepoznat i po doprinosu brojnim drugim sportovima te Edo Pezzi, istaknuti sportski novinar.
    Godišnja nagrada pripala je Branki Batinić, Marku Bijaču, Nataši Muždalo, Žani Lelas - posmrtno, Nikoli Piliću, prof. dr. sc. Vatromiru Srhoju, Ivanu Krapiću, Ivi Mikuličinu, Želimiru Feitlu, Lucijanu Krci, Radiši Mladenoviću i Veslačkom klub Iktus.

    Iskrene čestitke članovima DSVR - dobitnicima Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2022. godinu te svim ostalim uvaženim laureatima.

    DSVR