U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU OD 23. SRPNJA DO 8. KOLOVOZA 2021.

• U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU OD 23. SRPNJA DO 8. KOLOVOZA 2021.
    22. srpanj 2021

Olimpijske igre Tokio 2020 zbog pandemije koronavirusa (COVID -19) odgođene su za 2021. godinu a održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza.  Novi datum za Igre XXXII. olimpijade službeno su potvrdili Međunarodni olimpijski odbor (MOO), Organizacijski odbor Tokio 2020, Gradsko poglavarstvo Tokija i japanska vlada na telefonskoj konferenciji održanoj 30. ožujka 2020. godine. Glavni grad Japana bio je već 1964. godine domaćin Igara, prvih održanih u Aziji, a Japanu će ovo biti ukupno četvrto domaćinstvo. Zimske olimpijske igre održane su u Sapporu 1972. i u Naganu 1998. gdje je debitirala naša najveća alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić. U programu Igara je 38 sportova i jedna sportska grana prema hrvatskoj nomeklaturi sportova, a među njima su NOVI sportovi uvršteni na prijedlog Organizacijskog odbora OI Tokio 2020. - karate, skateboarding, sportsko penjanje, daskanje, baseball i softball.

HRVATSKI SPORTAŠI i SPORTAŠICE ZA OI U TOKIJU - 58 ukupno - 38 sportaša i 20 sportašica - 15 sportova

ATLETIKA 7 - Sandra Perković i Marija Tolj (disk), Sara Kolak (koplje), Filip Mihaljević (kugla), Ana Šimić (skok u vis), Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro (maraton)

BOKS 2 - Luka Plantić (do 81 kg), Nikolina Ćaćić (do 57 kg)

GIMNASTIKA 2 - Tin Srbić (preča), Ana Đerek (parter, greda)

HRVANJE 2 - Božo Starčević (do 77 kg), Ivan Huklek (do 87 kg)

JEDRENJE 4 - Šime Fantela i Mihovil Fantela (klasa 49er), Tonči Stipanović (Laser), Elena Vorobeva (Laser Radial)

JUDO 3 - Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (+78 kg)

KAJAK I KANU 3 - Matija Marinić (C-1, slalom/divlje vode), Anamaria Govorčinović (K-1/kajak jednosjed, sprint 200m, 500 m), Vanesa Tot (C-1/kanu jednoklek, sprint 200 m)

KARATE 1 - Ivan Kvesić (do 84 kg)

PLIVANJE 2 - Nikola Miljenić (100 m leptir, 100 m slobodno, 50 m slobodno), Ema Rajić (100 m prsno, 50 m slobodno)

STOLNI TENIS 3 - Andrej Gaćina (pojedinačno, momčadski), Tomislav Pucar (pojedinačno, momčadski), Frane Tomislav Kojić (momčadski s Gaćinom i Pucarem)

STRELJAŠTVO 4 - Josip Glasnović (trap), Petar Gorša (50 m puška trostav, ZPu 10 m -pojedinačno + mješovito s Pejčić), Miran Maričić (50 m puška trostav, ZPu 10 m), Snježana Pejčić (50 m puška trostav, ZPu 10 m + mješovito s Goršom)

TAEKWONDO 4 - Matea Jelić (do 67 kg), Kristina Tomić (do 49 kg), Toni Kanaet (do 80 kg), Ivan Šapina (+80 kg)

TENIS 6 - Mate Pavić, Nikola Mektić (parovi), Marin Čilić (pojedinačno + u paru s Dodigom), Ivan Dodig (parovi), Donna Vekić (pojedinačno + u paru s Jurak), Darija Jurak (parovi)

VATERPOLO - 12 igrača

VESLANJE 3 - Martin Sinković i Valent Sinković (M-2/dvojac bez kormilara), Damir Martin (M1x/samac)

SRETNO I PUNO USPJEHA HRVATSKIM SPORTAŠICAMA I SPORTAŠIMA NA 23. OLIMPIJSKIM IGRAMA!